Reglement

 

Spelregels

 

Driebandentoernooi

 

We spelen volgens de regels van de KNBB.

Er wordt getost en de winnaar mag kiezen wie er begint, daarna kort inspelen. Alleen bij de eerste wedstrijd.

Er wordt begonnen met de witte bal.

De wedstrijd eindigt wanneer 1 van de spelers zijn aantal heeft bereikt met een eventuele nastoot of bij de 30 beurten, waarna het percentage bepaalt wie er gewonnen heeft.

Het percentage wordt als volgt bepaalt: Aantal gemaakte caramboles gedeeld door het aantal caramboles dat gemaakt moet worden.

 

Per gewonnen partij krijgt men 2 punten, bij een gelijkspel 1 punt en bij verlies 0 punten. Bovendien krijgt men ook nog een bonuspunt als men boven zijn gemiddelde speelt.

Bij iedere poule gaan de nummers 1 en 2 naar de volgende ronde. Deze worden bepaalt ten eerste door het aantal punten en bij een gelijk aantal punten door het percentage van het moyenne.

 

Iedereen speelt 1x tegen elkaar dus minimaal 3 wedstrijden.

In de volgende ronde hebben we nog 12 spelers die worden ingedeeld in 4 poules van 3 spelers. Deze spelen vervolgens 1 maal tegen elkaar. De indeling in de poules gebeurd op basis van ranking op percentage van het moyenne.

 

De 4 poulewinnaars spelen vervolgens op de finaleavond een kruisfinale en daarna om de 3e en 4e plaats en om het Kampioenschap. De wedstrijden in de kruisfinale worden bepaald op basis van ranking. Eerst totale punten in de 2e ronde en vervolgens percentage.

 

Scotch Double toernooi

 

Bij het Scotch Double spelen teams van 2 personen op 1 biljart tegen elkaar. Men speelt ieder om beurten. Dus wanneer je teamgenoot een carambole maakt speel jij de volgende carambole enz. Wanneer jij of je teamgenoot mist is de tegenstander aan de beurt tot dat zij missen. En dan ben jij of je teamgenoot weer.

 

Er wordt getost door 1 speler van beide teams en de winnaar mag kiezen wie er begint, daarna even kort inspelen per team. Dit alleen voor de eerste wedstrijd.

Er wordt begonnen met de witte bal.

De wedstrijd eindigt wanneer een van de teams zijn aantal heeft bereikt met eventuele nabeurt of bij 30 beurten, waarna het percentage bepaalt wie er gewonnen heeft.

Het percentage wordt als volgt bepaalt: Aantal gemaakte caramboles gedeeld door het aantal caramboles dat gemaakt moet worden.

 

Het aantal te maken caramboles is bepaald door het gemiddelde van de twee moyennes van de individuele spelers te nemen en dit maal 30 beurten te doen. Met een minimum aantal van 10 caramboles.

 

Per gewonnen partij krijgt men 2 punten, bij een gelijkspel 1 punt en bij verlies 0 punten.

 

 

 

Er zijn 4 poules van 4. Hiervan gaan de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde.

Deze spelen vervolgens weer in 2 poules van 4 waarna de nummers 1 en 2 op de finale avond spelen om plaats 1 t/m 4. De nummers 1 van elke poule om plaats 1 en 2 en de nummers 2 om plaats 3 en 4.

 

Algemeen

 

Van sommige spelers zijn nog geen officiële moyennes bekend, wij behouden ons het voorrecht om deze ten allen tijden aan te passen.

 

Iedereen wordt verzocht om 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Verder is het ook gewenst dat spelers nadat ze een partij gespeeld hebben mee helpen tellen en schrijven. Denk er ook aan dat we bij de eerste partij van de avond een teller en schrijver nodig hebben.

 

Bij niet op komen dagen van een speler gaat de overwinning naar de tegenstander.

 

Om de sportiviteit van het toernooi op een hoog niveau te houden is het wel zo netjes dat je je tegenstander er op wijst als hij met de verkeerde bal dreigt te gaan spelen.

 

Regels waarin dit reglement niet voorziet worden door de organisatie opgelost.

 

Bij verhindering even contact op nemen met de tegenstander om de wedstrijd te verzetten en tevens met Guus van Grinsven of Sjef van Gisbergen.

 

Iedereen veel succes toegewenst.

 

De organisozzie!!